Τι είναι;

Το Couple’s coaching είναι μία συνδημιουργική διαδικασία που εμπνέει το ζευγάρι να μεγιστοποιήσει τις ατομικές και τη συλλογική τους δυνατότητες, προκειμένου να αποκαταστήσουν μία υγιή επικοινωνία, τη φροντίδα μεταξύ τους και να αναπτύξουν την οικειότητα που έχει ανάγκη η σχέση τους.

Πώς λειτουργεί;

Πραγματοποιούνται κοινές συνεδρίες όπου μέσα από τις λεγόμενες “δυνατές” ερωτήσεις ο coach βοηθάει τον καθένα από τους συντρόφους να βρουν τη δική τους αλήθεια για το θέμα που τους απασχολεί. Να κάνουν συνειδητοποιήσεις που θα τους οδηγήσουν να δώσουν μία νέα μορφή στη σχέση τους και να τη βοηθήσουν να εξελιχθεί και να “ανέβει” επίπεδο.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Σε ζευγάρια που έχουν αποφασίσει να δουλέψουν από κοινού, με σκοπό να αλλάξουν τον εαυτό τους και τη σχέση τους, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στην ανοικοδόμηση μίας νέας υγιούς σχέσης, που θα καλύπτει τις ανάγκες τους, θα τους γεμίζει και θα τους ενδυναμώνει στην καθημερινή τους ζωή.  

Τι σημαίνει “αλλαγή” μέσα στη σχέση;

Μία σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει βάζοντας τον “αυτόματο” πιλότο. Όπως ένα φυτό χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση για να συντηρηθεί. Δεν αρκεί να το βάλω μόνο μέσα σε μία γλάστρα και να το αφήσω σε μία γωνία. Χρειάζεται να το ποτίζω, να το κλαδεύω, να του βάζω λίπασμα, να του μιλάω για να ανθίσει, να βγάλει λουλούδια και αρώματα. 

Έτσι και η σχέση χρειάζεται φροντίδα, νοιάξιμο, προσπάθεια προκειμένου να παραμείνει ζωντανή και να συνεχίσει να προσφέρει συναισθηματικά και πρακτικά και στα δύο μέλη της. 

Η συμμετοχή στις κοινές συνεδρίες, η δυναμική ακρόαση από τον κάθε σύντροφο της αλήθειας του άλλου πάνω στο κοινό θέμα που θέλουν να αλλάξουν, και η έκφραση του κάθενος της δικής του πραγματικότητας, βοηθάνε στη ζύμωση της σχέσης και στην υλοποίηση εσωτερικών διεργασιών αλλά και δράσεων, που από κοινού συμφωνούν να αναλάβουν, που βοηθάνε τη σχέση να αλλάξει. 

Ποια είναι η ευθύνη του κάθε ατόμου μέσα στη σχέση;

Στο Couple’s coaching το κάθε άτομο αντιμετωπίζεται ως όλον, ως δημιουργικό όν και ως όν ικανό να διαχειριστεί τη ζωή του και τις σχέσεις του αποτελεσματικά. Έτσι λοιπόν οι όποιες απαντήσεις για τα θέματα που απασχολούν το ζευγάρι προέρχονται από τα ίδια τα άτομα, τα οποία γνωρίζουν το ποια είναι η πραγματικότητά τους και ποια η αλήθεια μέσα τους.

Η ευθύνη του καθενός είναι η ειλικρινής διάθεση για προσπάθεια αλλαγής και η δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση. 

Πάνω σε τι δουλεύουμε;

Εστιάζουμε στο επιθυμητό μέλλον σας και σε ό, τι μπορεί να κάνει, ο καθένας και το ζευγάρι μαζί, για να το δημιουργήσει. Το παρελθόν χρησιμοποιείται στις συνεδρίες μας μόνο για πληροφοριακούς λόγους προκειμένου να λειτουργήσει σαν σημείο αναφοράς για πράγματα που δεν πήγαν καλά, δεν δούλεψαν εποικοδομητικά και χρειάζεται να αλλάξουν μέσα στη σχέση.

Σκοπός είναι με τη βοήθεια του coaching το ζευγάρι να καταφέρει να χτίσει ένα καλύτερο αύριο για τον καθένα ξεχωριστά αλλά για τη σχέση σαν σύνολο.

Να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, επικοινωνίας, φροντίδας και οικειότητας που θα βοηθήσει τον καθέναν από τους δύο να ανθίσει μέσα από αυτή τη σχέση. 

Ποιο είναι το προσωπικό μου όραμα;

Μέσα από αυτή την υπηρεσία που προσφέρω, θέλω να βοηθήσω τα ζευγάρια, νέα και μεγαλύτερα να δουν τη σχέση τους μέσα από μία άλλη οπτική γωνία, που θα τους βοηθήσει να αλλάξουν και να φροντίσουν περισσότερο την καθημερινότητά τους και να φέρουν τη σχέση τους σε ένα επίπεδο που θα αποτελεί για αυτούς πηγή ενδυνάμωσης, χαράς και αγάπης.