Αλλαγές μέσα από τη σχέση coaching

Τι είναι αυτό που προσφέρει το coaching στην προσπάθεια για αλλαγή;

Επιτρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες, έτσι ώστε όμορφα πράγματα να συμβούν στη ζωή μας. Αλλάζοντας μία μόνο σκέψη μπορεί να αλλάξει η ενέργεια στην οποία θα προβούμε και κατά συνέπεια το αποτέλεσμα που θα πάρουμε από αυτήν. Η σχέση coaching μπορεί να βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά την αλλαγή στο άτομο. Μέσα από αυτήν μπορούν να εντοπιστούν και να αλλάξουν υφιστάμενες πεποιθήσεις, το άτομο μπορεί να κατανοήσει και να διαχωρίσει μέσα του τα «πρέπει» από τα «θέλω» του, την έμπνευση από τον εγωισμό του, το πάθος από την αδρεναλίνη, την ευκαιρία από το ξελόγιασμα, τη βεβαιότητα από την τρέλα. Με τον τρόπο αυτό κατανοεί τον εαυτό του και ξεκαθαρίζει το ποιος είναι από το τι κάνει, τιμάει αυτό που είναι εσωτερικό και έμφυτο σε αυτόν, λαμβάνοντας έτσι μία αίσθηση σκοπού και ικανοποίησης.

Όταν προσπαθούμε να μάθουμε κάτι καινούριο συνήθως η αλλαγή μας αυτή περνάει μέσα από 4 στάδια. Αρχικά είμαστε ασυνείδητα ανίκανοι του να το κάνουμε, στη συνέχεια γινόμαστε συνειδητά ανίκανοι, κατόπιν συνειδητά ικανοί και τέλος ασυνείδητα ικανοί που είναι το ποθούμενο.

Όλα τα ανωτέρω επιφέρουν ισορροπία και γαλήνη στη ζωή του ατόμου. Οι εσωτερικές συγκρούσεις, οι αμφιβολίες, οι φόβοι, οι ανασφάλειες μειώνονται, και τη θέση τους παίρνουν η ηρεμία, η σταθερότητα, η αγάπη, η σιγουριά. Μέσα από την επίτευξη των στόχων του ο άνθρωπος αισθάνεται πιο δημιουργικός, απελευθερώνεται ενέργεια και αρχίζει να προσεγγίζει το μέγιστο δυναμικό του και τον ανώτερό του εαυτό.

Οι ανωτέρω αλλαγές δεν επηρεάζουν μόνο το ίδιο το άτομο και τη ζωή του, αλλά κατ’ επέκταση και τη ζωή των ατόμων που βρίσκονται γύρω του στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του. Οι συγκρούσεις μειώνονται, η επικοινωνία αυξάνεται, η συνεργασία γίνεται πιο επιτυχημένη και παραγωγική σε όλα τα επίπεδα. Το όλο περιβάλλον ισορροπεί και περιβάλλεται από γαλήνη και δημιουργικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *