Πρόοδος, όχι τελειότητα

Κατά τη διάρκεια της πορείας μου για την επίτευξη ενός στόχου τα πράγματα δεν είναι πάντοτε εύκολα και ομαλά. Ιδιαίτερα οι υψηλοί στόχοι έχουν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες για την επίτευξή τους. Πολλές φορές ακούω άτομα που λαμβάνουν coaching να μου λένε: “Δεν πρόκειται να τα καταφέρω!”, “Μήπως δεν είμαι αρκετά ικανός για αυτόν τον στόχο?”

Η απάντηση σε αυτές τις αμφιβολίες είναι ότι η πορεία προς τον στόχο δεν είναι ποτέ ρόδινη. Κατά τη διάρκειά της θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, θα κάνω πισωγυρίσματα και λάθη, θα νιώσω αμφιβολίες για την εφικτότητα του στόχου μου. Χρειάζεται να γνωρίζω ότι όλα αυτά είναι αναμενόμενα και φυσιολογικά. Και αποτελούν τα σκαλοπάτια τα οποία θα ανέβω για να φτάσω στον στόχο μου. Αποτελούν την απαραίτητη γνώση που θα με οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το σημαντικό για να πετύχω το στόχο μου είναι να μένω προσηλωμένος σε αυτόν. Να έχω συνέπεια, να μην παρεκκλίνω από την πορεία μου και να μην πτοούμαι από τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζω. Χρειάζεται την κάθε στιγμή να βλέπω την απόσταση από εκεί που ξεκίνησα μέχρι εδώ που είμαι σήμερα και όχι την απόσταση από εδώ που είμαι σήμερα μέχρι εκεί που θέλω να φτάσω. Μόνο παρακολουθώντας την πρώτη πορεία μπορώ να παίρνω κουράγιο, να επιβραβεύω τον εαυτό μου και έτσι να έχω δύναμη να συνεχίσω παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζω. Γιατί ο μόνος σταθερός σύμμαχος που έχω σε αυτήν την πορεία είναι ο εαυτός μου. Και αυτόν τον σύμμαχο χρειάζεται να τον εμψυχώνω και να τον ενδυναμώνω. Να του δίνω κουράγιο και να του δείχνω ότι πιστεύω σε αυτόν και στην ικανότητά του να τα καταφέρει. Γιατί μόνο μαζί του οι στόχοι μου μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *