Νέα χρονιά! Καιρός για νέα προχωρήματα!

Άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκε. Μια χρονιά δημιουργική, με εύκολες και δύσκολες στιγμές που όμως είχε ένα βασικό χαρακτηριστικό: το προχώρημα. Το ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στη ζωή είναι δεδομένο για όλους. Το σημαντικό είναι να μην αφήνω αυτές τις δυσκολίες να με ακινητοποιούν, να με κάνουν να χάνω τον προσανατολισμό μου, την εστίασή μου στους στόχους που έχω βάλει στη ζωή μου.

Δεν έχει σημασία πόσο αργά μπορεί να προχωράω, δεν έχει σημασία ότι κάποιες στιγμές μπορεί να κάνω και πίσω, το σημαντικό είναι να παραμένω εστιασμένος σε αυτά που θέλω για μένα από τη ζωή και να συνεχίζω να τα διεκδικώ και να δουλεύω για αυτά.

Τι είναι αυτό που με βοηθάει να προχωράω μπροστά ακόμα και στις δύσκολες στιγμές μου;

  • Η πίστη σε κάτι Ανώτερο από εμένα. Όπως και αν το προσδιορίζει ο καθένας. Αυτή η αίσθηση της απόλυτης Αγάπης, της απόλυτης Αποδοχής, της πλήρους Κατανόησης, Συμπόνοιας, Υποστήριξης, μπορεί να στηρίξει κάθε άνθρωπο, όσο δύσκολες καταστάσεις κι αν αντιμετωπίζει. Είναι η πιο σημαντική σχέση στη ζωή του καθενός και χρειάζεται να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα και αφοσίωση, προκειμένου να αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα και να γίνεται ακόμα πιο δυνατή και πιο υποστηρικτική.
  • Οι δικοί μου άνθρωποι: η οικογένεια, οι φίλοι, άνθρωποι που με αγαπάνε και με νοιάζονται ή ακόμα και άνθρωποι που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις. Μπορεί να μην είναι πάντα αυτοί που περιμένω να μου σταθούν. Πολλές φορές μπορεί να προκύψει βοήθεια από εκεί που δεν το περιμένω καν. Το σημαντικό είναι να είμαι ανοιχτός και έτοιμος να δεχτώ τη βοήθεια απ’ όπου κι αν προέρχεται αφήνοντας στην άκρη τις προσδοκίες για επιλεκτική υποστήριξη όπως θα την ήθελα ή όπως θα την φανταζόμουν.
  • Η πίστη στον εαυτό μου. Ότι έχω χτίσει μέχρι σήμερα, οι δυσκολίες που έχω αντιμετωπίσει και ξεπεράσει, οι στόχοι που έχω επιτύχει, όλο αυτό που αποτελεί αυτόν τον μοναδικό και υπέροχο εαυτό, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει. Ακόμα και αν ο εαυτός αυτός βρίσκεται πληγωμένος, ταλαιπωρημένος, απογοητευμένος, έχει μνήμη, έχει στοιχεία του παρελθόντος που μπορεί να ανακαλέσει. Να θυμηθεί που βρισκόταν και από κάπου εκεί να ξαναπιάσει το νήμα και να προχωρήσει, χτίζοντας ένα νέο αύριο βασισμένο στα όνειρα και στις επιδιώξεις του.

Έτσι λοιπόν ας κοιτάξω τη νέα χρονιά με αισιοδοξία. Ένα καινούριο βιβλίο της ζωής μου, με καθαρές σελίδες ξεκινάει. Από εμένα εξαρτάται με τι θα γεμίσω τις σελίδες αυτές. Εγώ επιλέγω την αγάπη, τη δημιουργικότητα, την αλλαγή, το προχώρημα. Τη δική μου ζωή  αφορά και εγώ φέρω την ευθύνη αυτής της ζωής. Ας τη φροντίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Αν κάτι από τα παραπάνω σας “άγγιξε” κρατήστε το και ξεκινήστε σήμερα κιόλας να το εφαρμόζετε στη ζωή σας.

Και μην ξεχνάτε. Στείλτε μου θέματα που σας απασχολούν και θα θέλατε να διαβάσετε.

Κατερίνα Χατζάκη – Coaching 4all, γιατί το coaching είναι για ΟΛΟΥΣ!One Reply to “Νέα χρονιά! Καιρός για νέα προχωρήματα!”

  1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου για τη στήριξη και τη βοήθεια που πήρα από σένα το 2019 και το αισιόδοξο μήνυμα για το 2020. Καλή Χρονιά σου εύχομαι! Παίρνω από σένα κουράγιο να συνεχίζω τη ζωή μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.